Zamieszczone przez Maksym1989
Działanie Świateł Ledy a Ksenony
Zwiń
X
-
Podobny problem opisany na briskoda, http://www.briskoda.net/forums/topic...to-headlights/
Co raz bardziej jestem przekonany ze to dziala w zaleznosci od pory dnia :/ (nie wliczam w to tuneli, czy podziemnych parkingow, bo tam poprawnie sie wlaczaja swiatla)
[ Dodano: Sob 22 Mar, 14 11:48 ]
Chcialem pooglad ten czujnik z bliska, myslalem ze jest zabrudzony, no i taki widok zobaczylem :evil: :evil: :evil:
Po prostu swietnie :evil:Black magic
Komentarz
-
-
Re: Działanie Świateł Ledy a Ksenony
Zamieszczone przez Gosi@czekZamieszczone przez Maksym1989Witam ponownie po wizycie w Serwisie w sprawie wgrania nowego softa rozłożyli ręce. W tej chwili nic nie działa prawidłowo serwis się załamał nie wiedzą co może być przestały działać światła jedyna opcja to włączenie ręczne i tylko ksenony. Tak się wkurwi.... że dostałem od sprzedawcy numer do Dyrektora działu posprzedażowego i zadzwoniłem. Po ustaleniach prawdopodobnie moja octavka pojedzie na lawecie do Poznania do działu techniki i tam będą badać oczywiście jak wyrażę na to zgodę. Postawiłem ultimatum że gdy wrócę za tydzień to mają wiedzieć co to może być i mają to naprawić na miejscu jak nie to zostało już wysłane oficjalne pismo że towar jest nie zgodny z zamówieniem i nie sprawny a w związku z tym proszę o wymianę na towar wolny od wad. Chcąc nie chcąc Dyrektor przyznał mi rację i z wielkim bólem powiedział że jeżeli serwis w ciągu tygodnia nie zdiagnozuje problemu to wymienią auto na nowe. :cry: :cry: :cry: :cry: Zdaję sobie sprawę że dla nie których to może być błaha sprawa ale mnie to strasznie irytuje że po przejechaniu 100km zaczęła się moja przygoda z serwisem ja już tam pomieszkuje ciągle jakieś błędy nie działające światła. Skoda podobno pierwszy raz się spotkała z taką sprawą i traktują mnie jak królika doświadczalnego. Najbardziej bolesne jest fakt że zapłaciłem 140.tyś za nie sprawne auto.
Czekam na wasze zdanie w tej sprawie
Pozdrawiam
Owszem wiele razy spotkałam się z sytuacją w komisach, że produkt zawiera istotne wady - zazwyczaj klienci wymieniali silniki.
A tutaj nowy samochód hm... niezbyt dobrze to świadczy o marce (wiem zaraz ktoś powie, że taki egemplarz musi się zdarzyć).
Sama bym się wku***la
Współczuję ci i czekam na informację co dalej zrobi skoda.
A tak z innej bajki jęśli twoja praktyka zawodowa pozlwoli Ci odpowiedzieć na to pytanie...
W dniu dzisiejszym podjechałem do salonu aby nakleić czarną folię na dach w mojej octavii, przed oklejaniem zauważyłem 3 znacznej wielkości wgniotki na lakierze(bez uszkodzenia lakieru).Oglądałem ją jak przyjechała(2 dni temu) i nie zauważyłem tego na samochodzie.
Zażądałem obniżenia ceny(kilka tyś) lub odstąpie od umowy(samochód prawnie miał być odbierany w poniedziałek).Prawdopodobnie uda mi się wynegocjować rabat, ale co w momencie kiedy przyjadę po odbiór w poniedziałek a salon wyciągnie wgniotki metodą bez lakierowania i stwierdzi że uszkodzenia nie ma?
Formalnie uszkodzenia nie będzie, jedynie ja będę o nim wiedział, co dalej?
Oczywiście mam świadków oraz zdjęcia słabej jakości.
Dodam że dodatkowo porysowany lekko próg w miejscu gdzie się podnosi samochód, zle spasowany pakiet chrom, oraz sparciała(?) uszczelka tylnej szyby przy dachu.
Jeżeli moderator strwierdzi że wątek nie w temacie proszę o przeniesienie
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez paderoZamieszczone przez greg505Chcialem pooglad ten czujnik z bliska, myslalem ze jest zabrudzony, no i taki widok zobaczylem :evil: :evil: :evil:
Po prostu swietnie :evil:
Szczerze mowiac nawet nie wiem kiedy sie to stalo, gdybym wczesniej zauwazyl to moze dalo by sie to naprawic, a teraz to tylko wymiana.
W ASO juz zgloszone, zreszta zauwazylem to jak bylem w aso po dywaniki welurowe.
Z racji ze mam podgrzewana ta szybe, to na wymiane musze poczekac kilka dni.Black magic
Komentarz
-
-
pixel napisz na priva odp ci jutro jak wroce z wyjazduZamówiona (12.12.2013)
Zakończona produkcja (24.02.2014)
Odebrana (14.03.2014)
OCTAVIA III Liftback 1.4 TSI
Moja długo wyczekiwana perła
Komentarz
-
-
Wydaje mi sie ze te wszystkie czujniki (swiatla, deszczu i co tam jeszcze siedzi) sa integralna czescia lusterka, ale moge sie mylic.
Te problemy z przelaczaniem led/xenon zauwazylem stosunkowo niedawno, wiec moze to ma zwiazek z peknieciem, szczegolnie ze rysa przechodzi dokladnie przez czujnikBlack magic
Komentarz
-
-
Aż zobaczę jutro na swoja szybęZamówiona (12.12.2013)
Zakończona produkcja (24.02.2014)
Odebrana (14.03.2014)
OCTAVIA III Liftback 1.4 TSI
Moja długo wyczekiwana perła
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez greg505Mnie aso zapewnilo ze szyba powinna byc w srode, beda jeszcze dzwonic, gdybym mial zwykla, robili by dzis.
No nic, moze po wymianie szyby, czujnik swiatla bedzie lepiej dzialal :roll:Aktualnie O3 1.4 TSI 103kW (140KM)
Poprzednia F1 1.4 50kW (68KM)
Komentarz
-
-
poldolot, tego sie obawiam, czujniki swiatla, deszcze da sie jeszcze sprawdzic przy odbiorze, ale dzialania podgrzewanej szyby juz nie :|
Btw. Dobrze ze nie wzialem ubezpieczenia szyb, okazuje sie ze przy tym ubezpieczeniu szyba jest wymieniana na zamiennik, do tego nie jest to robione w aso, a wiec w ramach problemow, takich jakie opisuje kolega wyzej, nici z gwarancji.Black magic
Komentarz
-
-
To nie wina konstrukcji auta, tylko syfu i kamieni na jezdniachW sobotę odebrałem nowe autko i na "dzień dobry" dostałem kamieniem w przednią szybę. Na szczęście jest tylko bardzo mała ryska w prawym górnym rogu.
Jest: OIII 1.4 TSI beż cap... Elegance+Amazing+Dynamic+parę fajnych dodatów cieszących oko
Była: OII FL 1.8 TSI czarna Elegance+light assistant+lusterko foto...+pakiet biznes+pakiet WADLIWE AUTKO !!!
Komentarz
-
-
ManiekWWA, OK, kamienie kamieniami, ale przecież nie jeżdżę od dzisiaj i owszem kilka razy jakimiś kamyczkami dostałem po szybie, ale nigdy nie kończyło się to tak drastycznie. Może w ramach odchudzania wagi Octavii Skoda zaprojektowała też lżejszą szybę czołową, co niesie za sobą oczywiste problemy... :?:
PzdrPzdr, Fredy
Silnik w mojej O3 smaruje olej
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez greg505sa integralna czescia lusterka, ale moge sie mylic.
Komentarz
-
Komentarz